вівторок, 15 листопада 2011 р.

Вулиці Дрогобича освітять світлодіодними світильниками

У Дрогобичі презентувати пробний вуличний світлодіодний світильник, виробництво яких освоює ДКП «Екран». Перші світильники вже з’явилися на вул. А.Міцкевича і Б.Лепкого і радують Дрогобича хорошим освітленням. Зі слів директора підприємства Андрія Баб’яка, світильник споживає максимум 80 Вт електроенергії за годину.

«Ще однією перевагою нових ламп є те, що вони працюють при коливаннях напруги від 160 до 240 Вт., – каже Андрій Баб’як. – Якщо напруга вища, або нижча цих параметрів, відбувається вимкнення лампи і автоматичне ввімкнення при нормалізації напруги, що дасть змогу запобігти швидкому перегоранню ламп, що спостерігається в місті сьогодні, коли щодня доводиться замінювати до 200 ламп».

Міський голова Олексій Радзієвський вважає, що налагодження виробництва світлодіодних світильників дасть змогу забезпечити високоякісне освітлення усіх площ, вулиць, парків і скверів при мінімальних затратах електроенергії і коштів на придбання світильників.

Зі слів мера, сьогодні ринкова ціна світильника, виробництво яких освоюють в Дрогобичі, приблизно 4 тис.грн. «Світильник, виготовлений на комунальному підприємстві, обійдеться місту в 6-8 разів дешевше», – каже Олексій Радзієвський.

Щоб освітити Дрогобич, необхідно 10 000 світильників. Для їх виробництва на підприємстві створюють нові робочі місця.
zik.ua

0 коммент.:

Дописати коментар