понеділок, 4 червня 2012 р.

У Дрогобичі ділянки під забудову виділятимуть безкоштовно, але перед цим забудовник має сплатити 86 тис.грн.

Понад годину дрогобицькі депутати дебатували на сесії перед тим, ніж прийняти положення, на основі якого громадянам надаватимуть земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво. Йдеться про 130 земельних ділянок у двох кварталах індивідуальної забудови на вулицях А.Шептицького та С.Наливайка. Земельні ділянки громадянам, які стоять на обліку у виконкомі, надаватимуть безкоштовно.
Але якщо вони погодяться на певні умови. Йдеться про те, що, згідно з чинним законодавством, надавати землю під індивідуальне житлове будівництво можна лише за умови, що до майбутнього житлового масиву прокладені всі інженерні комунікації. Тож охочим будуватися влада пропонує внести на рахунок КП «УКБ» вартість прокладання комунікацій: дороги, встановлення трансформаторної, газорозподільної і водонасосної станцій, підведення до кожної ділянки водопостачання, каналізації, газу, електроенергії, телефонного зв’язку. До речі, подібним способом вже давно здійснюють індивідуальне житлове будівництво у сусідньому Стрию.
Для кварталу на вул. А.Шептицького усе це обійдеться забудовнику приблизно у 86 тис. грн., на вул.С. Наливайка – трохи дорожче через віддаленість інженерних мереж.
Звичайно, сума немала. Але, як говорили депутати, у будь-якому випадку забудовнику доведеться заплатити за підведення комунікацій, очевидно, навіть дорожче, а ще треба буде обійти численні інстанції. До того ж, таким чином вдасться уникнути проблем, які нині є в мікрорайоні наприкінці вул. В.Стуса, який люди спершу забудували, а тепер потерпають через відсутність каналізації.
У підсумку запропонований проект підтримали всі 34 присутні у залі депутати. Після оголошення результатів голосування міський голова Олексій Радзієвський назвав прийняте рішення історичним, адже ця проблема не вирішувалася багато років.
Іван ТИХИЙ.

1 коммент.:

Дописати коментар