пʼятницю, 9 грудня 2011 р.

Для футбольних фанів у в’язниці Дрогобича підготували місця

Для агресивних футбольних фанів готують місця – за гратами. Півсотні хуліганів готова прийняти дрогобицька в’язниця. Тим часом польські та українські охоронці тюрем підписали меморандум про співпрацю на «Євро-2012». Обмінюватися досвідом корисно – кажуть польські гості.
Тому після підписання меморандуму про співпрацю поїхали дивитися славнозвісну львівську «тридцятку». Чисто, але дуже скромно, описують гості з-за кордону наші в’язниці. Але бачать і зміни на краще – зокрема, у новому медпункті.
«Сучасне медичне обладнання, яким лікують засуджених. Протягом 5 останніх років бачу суттєвий поступ», – каже заступник директора в’язниці в Жешуві Анджей Ленчук.
А ще полякам сподобалося, що в’язні у нас працюють.
«У польських тюрмах люди не задіяні і не працюють. У вас засуджені можуть трудитися. А робота сприяє соціалізації людини», – коментує директор Окружного інспекторату В’язничної служби в Жешуві Яцек Кетлінський
Окрім того і наші представники пенітенціарної служби таки чогось навчилися у Європі. Зокрема, на «тридцятці» поставили два десятки точок відеоспостереження – про таке ноу-хау раніше тільки мріяли. Поляки ж розповідають – завдяки камерам скоротили штат наглядачів утричі. Іноземні гості розповіли: польська Феміда пішла далі – окремі засуджені відбувають покарання удома, під пильним оком камер. Втім українським наглядачам про таке можна лише мріяти – служба традиційно не має грошей. Наразі у львівських в’язницях готуються приймати агресивних гостей на «Євро-2012» – уже підготували для них місця в Дрогобичі.
«Ми відкрили арештний дім, який відповідає всім вимогам, на 50 місць. І зараз проводимо ремонтні роботи у Львівському СІЗО», – повідомив начальник управління з виконання покарань на Львівщині Михайло Дзюдзь.
Попри таку підготовку, у Львові та Дрогобичі сподіваються: до них у камери іноземні гості не потраплять, мовляв, і своїх в’язнів вистачає.
zik.ua

0 коммент.:

Дописати коментар