понеділок, 13 лютого 2012 р.

Боротьба за утвердження України триває.

1 лютого 2012 року голови львівських обласних організацій трьох політичних сил – зокрема, голова ЛОО ПП "Фронт Змін" Степан Кубів, голова ЛОПО ВО «Батьківщина» Роман Ілик, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех – на прес-конференції у Львові підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Львівщині.
Ігор Васюник, член ради Львівської обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін».

Майбутні покоління не зрозуміють, чому у ХХІ столітті у серці Європи процвітає режим та диктатура. Якщо ми не зметемо гнобителів власного народу – наші діти нам цього не пробачать. Лише тоді, коли буде розуміння вищості колективного добра і спільного інтересу народу над індивідуальним «Я» та особистісними амбіціями, можна стверджувати про реалізацію амбітних планів побудови високорозвиненої та організованої української держави. Першим кроком до цього повинна бути консолідація суспільства. Нині ми повинні об’єднатись і відкрити широких фронт боротьби з режимом Януковича.  


1 лютого 2012 року голови львівських обласних організацій трьох політичних сил – зокрема, голова ЛОО ПП "Фронт Змін" Степан Кубів, голова ЛОПО ВО «Батьківщина» Роман Ілик, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех – на прес-конференції у Львові підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Львівщині. Документ укладено на основі Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в Києві підписали лідери політичних сил.
Степан Кубів, Роман Ілик та Ірина Сех, які підписали угоду, проголосили координацію дій трьох обласних організацій політичних партій у Львівській області для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя. Угода передбачає укладання відповідних угод між усіма районними і міськими партійними організаціями в Львівській області й узгодження спільних політичних принципів та підходів на всіх рівнях органів місцевого самоврядування.

Наша сила в єдності!
Наступним кроком учасників угоди буде проведення зборів за участі керівників районних організацій трьох політичних сил, керівників фракцій у місцевих радах та керівників місцевих рад, які належать до згаданих політичних сил. Політичні сили, які підписали угоду, зобов’язуються узгоджувати позицію щодо діяльності обласної та районних державних адміністрацій у Львівській області і координуватимуть дії щодо забезпечення підготовки та проведення чесних виборів народних депутатів України, забезпечення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян під час парламентських виборів у жовтні 2012 року. Таким чином, передбачається створити монолітні партійні платформи у місцевих радах і консолідувати політичні еліти.
До об’єднання запрошуються також і інші суб’єкти політичного та громадського життя міст та сіл Львівщини. Одними з перших львівську ініціативу підтримала ЛОО Конгресу Українських Націоналістів в особі голови Миколи Пшевлоцького. Жваве обговорення об’єднання опозиційних сил відбулось на XV сесії Дрогобицької районної ради та в кулуарах. Низка районних політиків задекларувала свою підтримку діям об’єднаної опозиції, признавши рацію тому, що відбулись у Києві та Львові.
Голова Координаційної ради Національно-демократичних сил Дрогобиччини Михайло Ваврин схвально зустрів новину про узгодженість дій Батьківщини, Фронту Змін та Свободи.

Коли будемо мати свою хату і правду і волю?
Пишучи про українську емоційність, дослідник української душі Є. Юнацький зазначав, що емоційність – великий дар Божий, бо лежить в основі кожного мистецтва, кожної творчості, але в наших невмілих руках цей дар Божий перетворився в Божу кару. Від нас залежить повернути їй первісне, творче, а не руйнівне значення. Саме ця риса української ментальності стала фатальною у діях народу. Приказка «де два українці, там три гетьмани» стала візитівкою дій в політиці, бізнесі та навіть і повсякденних стосунків один з одним. Лише тоді, коли буде розуміння вищості колективного добра і спільного інтересу народу над індивідуальним «Я» та особистісними амбіціями, можна стверджувати про реалізацію амбітних планів побудови високорозвиненої та організованої держави. Першим кроком до цього повинна бути консолідація суспільства навколо цієї ідеї. Повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини – це повинно стати основним завдання патріотичних політичних сил. Опозиція повинна змусити режим повноцінно забезпечити дотримання європейських стандартів свобод та прав громадян, припинення політичних репресій і звільнення лідерів опозиційних партій та інших політичних в'язнів.
Разом ми повинні захистити конституційні права громадян України на формування органів влади, а отже — на вільні та чесні вибори.

Крах режиму близький.
Об’єднання опозиції має за мету також показати українському суспільству добрий приклад консолідації. Тільки разом можна досягнути поставленої мети і змусити режим повернути країну на органічний шлях розвитку. Забувши про власні амбіції, місцеві політичні еліти міст та районів повинні відчути велику відповідальність за формування широкого фронту боротьби з діючою владою та об’єднатись.
Український народ довів здатність організуватись перед лицем беззаконня та протистояти йому. Події Помаранчевої Революції є яскравим прикладом цьому, а гасла Майдану ще живуть в народі.
Майбутні покоління не зрозуміють, чому у ХХІ столітті у серці Європи процвітає режим та диктатура. Якщо ми не зметемо гнобителів власного народу – наші діти нам цього не пробачать.


1 коммент.:

Анонім сказав...

Гарна стаття,по більше б їх!!!

Дописати коментар