суботу, 15 жовтня 2011 р.

Дрогобицькі студенти – перекладачі 11 Міжнародного економічного форуму

14-15 жовтня в Трускавці відбудеться 11 міжнародний форум «Економічна інтеграція – національні пріоритети».  Економічний форум  традиційно проходить на Львівщині і  має на меті показати інвесторам, науковцям, бізнесменам  всі перспективи розвитку прикарпатського краю
, актуалізацію транскордонної  співпраці, модернізацію економіки та впровадження в життя  інвестиційних проектів. Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації М.Цимбалюк,  на форум прибудуть близько  600 учасників, що представлятимуть понад  30 країн, серед яких Польща,  Канада, Росія, Німеччина, США та ін . Очікується на прибуття прем’єр-міністра України п. Азарова.
    Як відзначив  п. Цимбалюк, крім  туристичної  сфери, Львівщина сьогодні зацікавлена в інвестиціях у вугільну галузь, використання альтернативних джерел енергії, сільське господарство. Також, за  словами голови облдержадміністрації, особливу увагу слід приділити обговоренню підготовки до Зимової олімпіади 2022року. Метою є привернути увагу інвесторів  до гірськолижних курортів Львівщини, збільшення конкурентоспроможності туристичної галузі регіону.  У структурі  форуму  - пленарне  засідання, брифінг для журналістів, а також основний масив доповідей та інвестиційних проектів, що розбиті на 4 сектори.  Теми кожного відповідно : «Забезпечення економічної стабільності. Фінанси, інвестиції, інфраструктура»,  «Сучасні моделі транскордонної співпраці, стратегічного планування та регіонального розвитку»,  «Сучасні моделі транскордонної співпраці і регіонального розвитку. Малі міста сьогодні і завтра»,  «Реалізація національного проекту «Олімпійська надія 2022» – можливості для України».   Великої  уваги місцева влада надала підготовці до форуму.   Відбулась нарада за участі М.Цимбалюка та голови Трускавця  Р.Козира.  Разом з головою держадміністрації  Руслан Козир оглянув стан доріг міста. У рамках засідання робочої групи проведена нарада з керівниками санаторно-курортних закладів, у ході якої М. Цимбалюк наголосив, що усі суб’єкти господарювання мають брати активну участь в благоустрої міста Трускавця, зокрема прилеглої  території.  Цього року на проведення Міжнародного економічного форуму в м. Трускавець буде виділено 697 тис. грн. Така цифра передбачена програмою інвестиційного розвитку Львівської області на 2011-2015 роки, яку прийняла 17 травня Львівська облрада.    Основні заходи відбудуться в готелі «Ріксос-Прикарпаття».  Центр Трускавця на час проведення форуму оголошено пішохідною зоною. Там  відбудуться художньо-мистецькі виставки, а також культурно-розважальна програма. Місцем проведення  концерту народної  артистки України Оксани Білозір стане Народний дім.
     Студенти Дрогобицького педагогічного університету візьмуть участь у Форумі як перекладачі. Результати попереднього конкурсного відбору  визначать найкращих знавців іноземних мов,що візьмуть участь в заході.
Ірина Іванюш
"Дрогобицька газета"

0 коммент.:

Дописати коментар