четвер, 13 жовтня 2011 р.

НБУ дозволив обмін валюти без документів

Національний банк України тимчасово відмовляється від вимоги копіювати документи, які посвідчують особистість, при скупці валюти у населення. Відповідну заяву голови НБУ Сергія Арбузова оприлюднено на офіційному сайті регулятора.


У заяві зазначається, що постановою N278 Національний банк відкоректував правила здійснення банками валютно-обмінних операцій. "При цьому ми враховуємо реакцію суспільства на введення цих правил", - зазначив Арбузов.

"Вже зараз, враховуючи об'єктивні і суб'єктивні причини, ми тимчасово спрощуємо процедуру купівлі банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб. Адже ми враховуємо технічну непідготовленість окремих банків і наближення чемпіонату Євро-2012. Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особистість. При цьому копіювання документів не здійснюється", - наголосив Арбузов.

"Ці нововведення незабаром наберуть чинності і діятимуть до завершення чемпіонату Євро-2012", - сказано в заяві.

Відповідальність за реалізацію вказаних спрощень покладено на керівників банків. "Зобов'язую їх роз'яснити своєму персоналу нові норми і вимоги Національного банку для забезпечення належної роботи обмінних пунктів. Для нас головне, щоб населення вільно, зручно, без нарікань мало можливість здійснювати валютно-обмінні операції", - наголосив глава НБУ.

Нагадаємо, з 23 вересня НБУ зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, що здійснюють валютообмінні операції. Крім того, Національний банк рекомендував банкам і обмінним пунктам ставити печатку каси банку або пункту обміну на ксерокопіях паспортів клієнтів, які обмінюють валюту.
ЛIГАБiзнесIнформ
liga.net

0 коммент.:

Дописати коментар