пʼятниця, 14 жовтня 2011 р.

На Львівщині перекинулася вантажівка з високотоксичним вантажем

13 жовтня близько 22.00 на автодорозі Київ – Чоп в с. Дідилів Кам’янка-Бузького району водій вантажного автомобіля «Рено-Преміум» не впорався з керуванням, в’їхав в електроопору та з’їхав в кювет. У результаті ДТП водій автомобіля загинув на місці події. У вантажному автомобілі перевозився мононітрохлорбензол
з м. Горлівки Донецької області в Республіку Польща загальною вагою 12360 кг.
Внаслідок пригоди відбулась деформація 26 бочок, витоку речовини в навколишнє середовище не було.

Для координації дій на місці події було направлено мобільно-оперативну групу ГУ МНС України в Львівській області на чолі з начальником Головного управління генерал-майором служби цивільного захисту Сергієм Дмитровським та організовано виїзне засідання комісії ТЕБтаНС на чолі з першим заступником Голови Львівської обласної державної адміністрації Богданом Петрушаком.

Рух на автодорозі не припинявся. Особовим складом підрозділів МНС проводилась розвідка місця події, в радіусі 150 метрів від місця проведена евакуація 60 мешканців з прилеглих 16 житлових будинків, проведено роботи по заклеюванню пошкодженого тенту автомобіля з метою зменшення можливого забруднення повітря. Разом з представниками СЕС відібрано проби ґрунту та води в тому числі і з криниць житлових будинків для дослідження.

Для проведення нейтралізації та вивезення хімічної речовини залучена аварійна бригада фірми «СіБудСистем» якою 05.56 розпочато роботи з перевантаження бочок на інший автомобіль. О 7.10 роботи з перевантаження закінчено.

Всього для проведення аварійних робіт залучено 70 людей та спецтехніку.

Ситуація знаходиться під контролем ГУ МНС України в Львівській області.
zik.ua

0 коммент.:

Дописати коментар